dimarts, 23 d’octubre del 2012

Eines 2.0

Les eines 2.0 són uns dels elements més útils per a l'educació en les TIC, hi ha un seguit de programes i pàgines web, que permeten la existència d'aquesta mena de recursos, com poden ser les eines JClic, molt útils en l'autoaprenentatge que pot ser independent de l'aula i del docent, aquestes eines són realment útils en repassos de conceptes i ajuden a reconèixer l'error a base de la pràctica, al ser quelcom interactiu és més atractiu visualment.
 
                                    
 

Hi ha més tipologies d'eines, algunes que et deixen l'objecte d'aprenentatge en forma de vídeo, de manera que és més aviat una activitat visual i s'assimila més al paper del docent ja que el nen només mira, escolta, examina, organitza la informació i la selecciona. Els dibuixos i les animacions són divertides i modificables, per tant això atreu la atenció i busca un oient interessat en la temàtica.

 

Tot aquest seguit d'eines ens faciliten l'ensenyament i l'aprenentatge, són reutilitzables, la qual cosa provoca un avantatge major i l'afany de saber com s'ha creat aquesta eina pot provocar un ensenyament no intencionat d'aquesta. Els aconsellem una docència interactiva i amb les noves TIC integrades.

 

4 comentaris:

  1. Hem sembla molt interessant i alhora divertit que els nens i nenes d'avui puguin aprendre amb aquest tipus de joc, ja que a més d'aprendre els números i l'anglès des de ben petits, que avui dia és molt important, ho fan a través de les noves tecnologies i trobo que el millor de tot es que els alumnes es diverteixin aprenent ja que això els estimula i els motiva a seguir esforçant-se.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó arnau, els nens necessiten divertir-se a l'hora d'aprendre i sobretot si són molt petitets així s'ho passen millor i es motiven més!
      Un dels motius pel qual vam escollir fer el joc en anglès era per que els nens ja s'han d'acostumar a aquesta llengua de petits, ja que actualment és una llengua molt potenciada, i en un futur encara ho serà més.

      Elimina
  2. M'he deixat d'esmentar en el comentari anterior, que aquesta mena d'aprenentatge també és molt interessant per als professors ja que aquest joc, Jclic, també s'adapta a cada activitat que l'educador vulgui dur a terme i a més són ells mateixos qui creen cada exercici, d'aquesta manera no només són els alumnes els qui es familiaritzen amb les noves tecnologies sinó que també són els professors.
    Hem sembla molt divertit i eficaç tant per als nens i nenes com per als propis professors.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si, els professors poden fer les activitats als seu gust i realment és més econòmic (ja que no han de fer 30 fotocopies per cada nen, i és molt més pràctic!

      Elimina