dijous, 25 d’octubre de 2012

Projecte final


Hola a tots/es!

Amb un ordinador podem fer una quantitat inimaginable de coses, i avui hem decidit crear nosaltres mateixes una seqüència amb el programa JClic, un projecte diferent i molt interessant per a un docent. Amb aquest programa pots crear l'activitat al teu gust, de tal manera que ets tu qui decideixes els conceptes amb els quals vols que practiquin els teus alumnes. Això és un gran pas en la revolució tecnològica, fa uns anys cap docent hagués imaginat que això seria possible.


COM HO HEM FET?
Hem descarregat el programa JClic author i a continuació hem anat seguint les instruccions que ens han facilitat diferents tutorials. Us deixem un exemple d’un PDF que hem trobat per Internet:

http://www.joaquinmartinez.es/como_hacer/002ComohacerunJClic.pdf


Hem anat creant un joc pas per pas com ens indicava el programa, això si, el joc ha estat totalment inventat per nosaltres.

Primer hem elaborat una sola activitat per aprendre com funcionava el programa, quan ja el teníem més o menys dominat hem decidit fer una seqüència d’activitats que seria el resultat del nostre projecte final.

La prova és per nens de 4-5 anys, i es tracta de relacionar números que estan escrits amb anglès amb la imatge corresponent (quantitat de dibuixos que hi ha). Per exemple, si tenim 5 pomes l'haurem de relacionar amb el número FIVE.Ara bé, el gran problema ha estat poder pujar el joc al blog, hem tardat hores i hores... però al final ho hem aconseguit!

El procediment per poder-lo penjar ha estat el següent:

1.Ens hem registrat al servidor www.dropbox.com, un servei que permet als usuaris emmagatzemar i sincronitzar arxius en línia i entre ordinadors i compartir arxius i carpetes amb altres. 

2.El segon pas ha estat crear una carpeta pública entrant en el següent enllaç: www.dropbox.com/enable_public_folder.


3.Una vegada que hem creat la carpeta pública, hem d’afegir-hi el nostre projecte JClic que estarà en format .zip
4.Quan el fitxer està penjat, el seleccionem i cliquem l’opció “copiar enlace público” i copiem l’enllaç.

5.Després, entrem al nostre blog i creem una nova entrada. Dins d’aquesta anem a l’apartat “HTML” i copiem el següent codi: <html><body><script language="JavaScript" src="http://clic.xtec.net/dist/jclic/jclicplugin.js" type="text/javascript"></script><br /><script language="JavaScript">var jclic = "http://dl.dropbox.com/u/115989171/coneixelmondef.jclic.zip";setJarBase('http://clic.xtec.net/dist/jclic');writePlugin(jclic, '620', '460')</script><br /></body></html>.
6.Substituirem l’enllaç en negreta per l’enllaç del nostre projecte. I ja trobarem el JClic penjat correctament en el nostre blog.

OBJECTIUS

Els objectius del nostre projecte són:

 -Qualsevol persona interessada en l’educació pot crear una activitat multimèdia per que qualsevol estudiant que tingui accés a JClic pugui realitzar l’activitat sense cap mena de problema.  

-L’alumne pot realitzar l’activitat les vegades que vulgui, tant a casa com a l’escola, sense la necessitat d’estar amb un professor. 

-Com a futures docents trobem que és una eina molt útil per fer de manera més entretinguda els continguts que es treballen a classe.  

-Ens permet crear noves activitats sobre els temes de l’actualitat que potser trigarien més en aparèixer als llibres de text.  

-Els nens es relacionen amb les noves tecnologies perquè fan servir la xarxa.  

-A través de JClic podem trobar activitats que han realitzat altres escoles i educador de diferents països i cultures. Això és favorable perquè intercanvia materials amb els diferents centres que utilitzen aquest recurs.A QUI VA DIRIGIT? 

Aquest projecte va dirigit tant a docents com a estudiants. Per part dels docents perquè permet crear l’activitat al seu gust i per part dels alumnes per realitzar l’activitat que al docent li interessa que faci.

Concretament, la nostra activitat va dirigida als nens de primer cicle que cursen Primària (6-8 anys).

El fet de què haguem triat la llengua anglesa com a tema principal de l’activitat ha sigut perquè trobem que és una llengua potenciada internacionalment i fóra bo que els nens la tinguessin dominada des de ben petits.

Us adjuntem el nostre projecte final:

Esperem que us agradi.

PD: si no podeu veure el joc és per que us heu d'instal·lar/actualitzar el Java. Si no teniu aquest programa serà impossible que hi podeu interactuar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada