divendres, 19 d’octubre del 2012

Què penseu sobre els ordinadors a les aules?


La societat actual ens porta a noves competències i una renovació didàctica important.
Ha estat una bona iniciativa introduir els ordinadors a les aules?
En certa manera, és bo que els nens utilitzin aquestes tecnologies des de ben petits ja que l'educació està mirant cap a un futur que es veurà cada cop més regit per les competències innovadores.
Però, què passarà si les connexions dels ordinadors fallen?
El resultat serà que els alumnes perdin confiança en l'aprenentatge digital, és per això que encara s'han de millorar moltes coses.
I en quant a les qualificacions, milloren o empitjoren amb els ordinadors a les aules?
Per respondre aquestes preguntes us deixem les opinions de diferents docents que estan veient des de dins el problema pel que fa el fracàs escolar.

La Mònica Rubio Piñeras és professora d’ESO i d’aula d’acollida a un institut públic de Badalona. Ella creu que la introducció dels ordinadors és el començament d’un canvi de metodologia a l’aula. “I això ens apropa al món de l’alumnat. Els motius del fracàs escolar són molts, seria massa fàcil atribuir-ho només a les TIC”.

En Carles Buide Aso dóna classes d’ESO i Batxillerat a l’Institut Màrius Torres. Considera que el fracàs escolar és motiu “de l’estabilitat del sistema d’estudis on els professors mitiguem els defectes. Cada vegada que s’instauren canvis (i per de

La Núria Darder és cap d’estudis i mestra de Primària a l’Escola del Parc del Prat de Llobregat. Ella parla d’observar els canvis socials: “A causa dels baixos resultats en aquesta i altres proves en general, l’ensenyament se centra en les competències bàsiques. Però la societat canvia i cada vegada és més tecnificada. Ens hem d’adaptar. Una manera de fer-ho és introduint noves metodologies a l’aula i amb els ordinadors. Per què? Perquè els nens i nenes d’ara han crescut amb el ratolí a la mà. Qualsevol metodologia tradicional no els motiva”.

Així doncs, podem dir que els ordinadors a les aules no són un motiu de fracàs escolar si és utilitzat correctament, ja que es tracta només d'una eina de suport.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada