dijous, 25 d’octubre del 2012

Una cybertragèdia, el cas d'Amanda Todd


Relacionat amb tots els temes de cyberbullying dels que estem parlant últimament ens agradaria parlar d'una tragèdia que va passar fa poc per culpa d'aquest fenomen. 

No sabem si heu sentit a parlar d'una noia canadenca que s'ha suïcidat aquest mes d'octubre del 2012, Amanda Todd, es veu que es va fer unes fotografiess mig despullada i les va passar per Internet a un noi que havia "conegut". Aquest, temps més tard, les va començar a pujar al seu Facebook i a enviar-les a tots els seus contactes. La noia es va canviar d’escola, però tot això va tornar a succeir. Es va tornar a canviar varies vegades d’escola i de ciutat, la noia només desitjava tornar a fer la seva vida en un lloc que ningú la conegués, ja que sempre on anava els seus nous companys acabaven veient les fotos i coneixen la seva història, li perdien el respecte i la torturaven. Va intentar suïcidar-se més d’un cop, fins que al final malauradament va ser definitiu.

Personalment creiem que ningú es mereix això, és realment una crueltat,  per aquest motiu us tornem a advertir que aneu molt en compte amb Internet i tot allò que hi feu, les noves tecnologies ens poden ser molt útils però no per a tot, algunes vegades ens poden desgraciar la vida, ja que podem “conèixer” gent que té allgún problema psicològic i l’únic que volen es veure’t patir.

ANEU AMB COMPTE, NO SABEU EL TIPUS DE PERSONA QUE HI HA A L'ALTRA BANDA DE LA PANTALLA!



A continuació us adjuntem un article d’EL PERIÓDICO on explica més detalladament el cas d’Amanda Todd, i també podeu trobar-hi un vídeo que la noia va fer abans de matar-se explicant la seva pròpia història.

POSEM FI AL BULLING I A LES AMENACES, FEU LES COSES AMB SENY!


6 comentaris:

  1. Hem sembla molt interesant aquest tema, sobretot perque la gent es conciencii de tot el que pasa, i un blog com aquest pot ajudar a que la gent jove tingui més cura a partir d'ara del que envia i a qui ho envia per internet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pensem que és molt important que els internautes s'informin dels riscs que comporta navegar per la xarxa.

      Elimina
  2. Des de el meu punt de vista primer de tot el falló el va tenir ella al enseñar els seus pits a una persona qe no sabia qui era i que nomes havia conegut a través d'internet en un xat. I resaltar també el mal que pot fer la manipulació d'aquest home al perjudicar fins a tal punt a la jove causant que aquesta es suicidi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està clar que ella va tenir part de la culpa, però s'ha de tenir en compte que potser no tenia prou informació o coneixements per reconèixer el que estava passant i el risc que comportava. És per això que ara nosaltres donem aquesta informació, per tal que arribi al màxim nombre d'internautes possibles.

      Gràcies per aportar la teva opinió Paula!

      Elimina
  3. Penso que està molt bé concenciar als joves del risc que comporta conèixer gent per internet i depositar tota la confiança en aquestes persones, sense conèixer aquestes prèviament. Ja que no podem saber realment qui s'amaga darrera de la pantalla, com el cas d'aquesta noia, que va enviar fotos mig despullada a un noi que havia conegut recientment, però com com sàvia ella qui s'amagava darrera?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem d'anar amb comte de tot allò que fem per internet si no algun dia ens pot ser molt perjudicatiu!

      Elimina