divendres, 19 d’octubre del 2012

Debat sobre les tecnologies



Contres:
-Tant les generacions anteriors com la nostra ens hem criat sense les noves tecnologies.
-Al final els nens no sabran escriure a mà, ja que l'ordinador és una eina que t'ho dóna tot fet i els nens no tindran imaginació ni creativitat. També hem de tenir en compte que un ordinador sempre et corregeix les faltes d'ortografia automàticament i d'aquesta manera no s'aprèn tant.
-Amb els ordinadors els nens es poden posar en qualsevol pàgina web, tot i que alguns centres tenen algunes pàgines restringides, els nens saben buscar programes que les desbloquegen.
-L'ordinador és més car que un llibre i si s'espatlla o te'l roben tota la informació es perd.
-Pot perjudicar la vista.
-Les màquines creen addicció i això pot transcórrer en un fracàs escolar.




Pros:
-Estimulació de la interactivitat, possibilitat de la col·laboració de tots.
-Augmenta la dinàmica de la classe.
-Amenitza el procés educatiu.
-Hi ha una gran quantitat de recursos disponibles a la xarxa, com webs dinàmiques o programes per crear material educatiu.
-És un pas cap a l'evolució i cap al futur.
-Busca i aconsegueix una facilitat suprema a l'hora de realitzar una tasca.
-Ajuda a l'estalvi d'instruments tradicionals com les llibretes, carpetes... amb l'ús d'un recurs tecnològic el transport del material és molt més senzill.
-És possible trobar solucions i restriccions a pàgines web no desitjades i així s'incrementa la seguretat a la xarxa.
-Hi ha petites pissarres interactives individuals per tal de què els nens puguin escriure de forma tradicional, però sobre una pantalla.


12 comentaris:

  1. les noves tecnologies son importantissimes, i que se'n parli d'elles i se les controli es encara mes important

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, les noves tecnologies són el nostre futur i és important que sàpiguem utilitzar-les correctament!

      Elimina
  2. Es una manera mes entretinguda per als nens d'apendre, i els motiva bastant mes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per la teva opinió, hi estem d'acord!

      Elimina
  3. crec que les noves tecnologies són una "hoja de doble filo" per una banda és obvi que en un futur tothom necessitara els coneixements de tecnologia per poder competir al ambit laboral, però es ben cert que a certes edat el alumne no pot disipar la seva concentraciò en un mon tan gran com es la tecnologia. tot i aixi ma encanta que algu li interesi el futur dels joves que pujen ara. Bona feina noies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Toni, estem orgulloses de que t'hagi agradat!
      És un tema que ens a commogut i per aquest motiu hem decidit fer un debat amb els pros i contres.
      Estem completament d'acord amb tu amb el tema que als nens més petits no els hi és tant útil el món de la tecnologia en l'àmbit educatiu.

      Elimina
  4. Les noves tecnologies són una eina nova a la nostra societat i en constant evolució, i com a eina nova que és s'ha de saber-ne fer-ne ús i saber-ne fer una bona educació.
    És una eina molt potenta i carregada de força i el millor que és pot fer és educar als joves sobre el seu bon ús.

    ResponElimina
  5. Nosaltres en aquesta pàgina intentarem parlar-vos una mica sobre el funcionament i l'evolució d'aquestes eines. Esperem que us sigui útil!

    ResponElimina
  6. Jo crec que les noves tecnologies serveixen per no fer les classes tant pesades però tampoc s'hauria d'abusar d'aquestes per què llavors els nens es distreuen i no mostren interés per millorar en l'assignatura, simplement es dediquen a les xarxes socials i als jocs online, encara que restringueixin les pàgines hi ha mils hackers pels quals desbloquegen les restriccions així que estan bé per un ratet per fer les classes mès divertides però tampoc no s'haurien de fer servir per a tot =)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estem molt d'acord amb la teva opinió Berta, per això vam arribar a la conclusió que lo millor és situar-se en un punt intermig, "ni tanto ni tan poco". Els joves d'avui en dia són molt espavilats pel que volen i poden trobar qualsevol programa que els pugui permetre accedir a tota mena de pàgina, per aquest motiu no es bo que es passin les hores a l'escola amb un ordinador.

      Elimina
  7. Nosaltres el blog htt://www.familesdelpresentifutur , estem d'acord en què les noves tecnologies han fet que la societat evolucionés i anés creant noves formes d'ajuda perquè l'aprenentatge sigui millor, però també hem de pensar que l'abús d'aquestes ens poden anar en contra , ja sigui creant adició, entre altres.
    Però també pensem què els nens han d'interactuar amb aquestes TIC, però també és molt important que experimentin amb els seus propis sentits.

    Ànims amb el blog !!! Att: Famíles del Present i Futur ! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si mailia, estem d'acord amb el vostre comentari, ja que una cosa porta a l'altra i que les tecnologies canviïn significa que és per facilitar les activitats de la societat i l'educació, però també ens hem de fer valdre per nosaltres mateixos i no dependre només d'unes màquines per tant tal com dieu no en cal abusar.
      I respecte el segon comentari també pensem el mateix està bé que els nens connectin amb el món de la tecnologia però una mínima part ja que això els pot proporcionar efectes negatius.

      Elimina