dijous, 25 d’octubre del 2012

Projecte final


Hola a tots/es!

Amb un ordinador podem fer una quantitat inimaginable de coses, i avui hem decidit crear nosaltres mateixes una seqüència amb el programa JClic, un projecte diferent i molt interessant per a un docent. Amb aquest programa pots crear l'activitat al teu gust, de tal manera que ets tu qui decideixes els conceptes amb els quals vols que practiquin els teus alumnes. Això és un gran pas en la revolució tecnològica, fa uns anys cap docent hagués imaginat que això seria possible.


COM HO HEM FET?
Hem descarregat el programa JClic author i a continuació hem anat seguint les instruccions que ens han facilitat diferents tutorials. Us deixem un exemple d’un PDF que hem trobat per Internet:

http://www.joaquinmartinez.es/como_hacer/002ComohacerunJClic.pdf


Hem anat creant un joc pas per pas com ens indicava el programa, això si, el joc ha estat totalment inventat per nosaltres.

Primer hem elaborat una sola activitat per aprendre com funcionava el programa, quan ja el teníem més o menys dominat hem decidit fer una seqüència d’activitats que seria el resultat del nostre projecte final.

La prova és per nens de 4-5 anys, i es tracta de relacionar números que estan escrits amb anglès amb la imatge corresponent (quantitat de dibuixos que hi ha). Per exemple, si tenim 5 pomes l'haurem de relacionar amb el número FIVE.







Ara bé, el gran problema ha estat poder pujar el joc al blog, hem tardat hores i hores... però al final ho hem aconseguit!

El procediment per poder-lo penjar ha estat el següent:

1.Ens hem registrat al servidor www.dropbox.com, un servei que permet als usuaris emmagatzemar i sincronitzar arxius en línia i entre ordinadors i compartir arxius i carpetes amb altres. 

2.El segon pas ha estat crear una carpeta pública entrant en el següent enllaç: www.dropbox.com/enable_public_folder.


3.Una vegada que hem creat la carpeta pública, hem d’afegir-hi el nostre projecte JClic que estarà en format .zip
4.Quan el fitxer està penjat, el seleccionem i cliquem l’opció “copiar enlace público” i copiem l’enllaç.

5.Després, entrem al nostre blog i creem una nova entrada. Dins d’aquesta anem a l’apartat “HTML” i copiem el següent codi: <html><body><script language="JavaScript" src="http://clic.xtec.net/dist/jclic/jclicplugin.js" type="text/javascript"></script><br /><script language="JavaScript">var jclic = "http://dl.dropbox.com/u/115989171/coneixelmondef.jclic.zip";setJarBase('http://clic.xtec.net/dist/jclic');writePlugin(jclic, '620', '460')</script><br /></body></html>.
6.Substituirem l’enllaç en negreta per l’enllaç del nostre projecte. I ja trobarem el JClic penjat correctament en el nostre blog.

OBJECTIUS

Els objectius del nostre projecte són:

 -Qualsevol persona interessada en l’educació pot crear una activitat multimèdia per que qualsevol estudiant que tingui accés a JClic pugui realitzar l’activitat sense cap mena de problema.  

-L’alumne pot realitzar l’activitat les vegades que vulgui, tant a casa com a l’escola, sense la necessitat d’estar amb un professor. 

-Com a futures docents trobem que és una eina molt útil per fer de manera més entretinguda els continguts que es treballen a classe.  

-Ens permet crear noves activitats sobre els temes de l’actualitat que potser trigarien més en aparèixer als llibres de text.  

-Els nens es relacionen amb les noves tecnologies perquè fan servir la xarxa.  

-A través de JClic podem trobar activitats que han realitzat altres escoles i educador de diferents països i cultures. Això és favorable perquè intercanvia materials amb els diferents centres que utilitzen aquest recurs.



A QUI VA DIRIGIT? 

Aquest projecte va dirigit tant a docents com a estudiants. Per part dels docents perquè permet crear l’activitat al seu gust i per part dels alumnes per realitzar l’activitat que al docent li interessa que faci.

Concretament, la nostra activitat va dirigida als nens de primer cicle que cursen Primària (6-8 anys).

El fet de què haguem triat la llengua anglesa com a tema principal de l’activitat ha sigut perquè trobem que és una llengua potenciada internacionalment i fóra bo que els nens la tinguessin dominada des de ben petits.

Us adjuntem el nostre projecte final:





Esperem que us agradi.

PD: si no podeu veure el joc és per que us heu d'instal·lar/actualitzar el Java. Si no teniu aquest programa serà impossible que hi podeu interactuar.


Una cybertragèdia, el cas d'Amanda Todd


Relacionat amb tots els temes de cyberbullying dels que estem parlant últimament ens agradaria parlar d'una tragèdia que va passar fa poc per culpa d'aquest fenomen. 

No sabem si heu sentit a parlar d'una noia canadenca que s'ha suïcidat aquest mes d'octubre del 2012, Amanda Todd, es veu que es va fer unes fotografiess mig despullada i les va passar per Internet a un noi que havia "conegut". Aquest, temps més tard, les va començar a pujar al seu Facebook i a enviar-les a tots els seus contactes. La noia es va canviar d’escola, però tot això va tornar a succeir. Es va tornar a canviar varies vegades d’escola i de ciutat, la noia només desitjava tornar a fer la seva vida en un lloc que ningú la conegués, ja que sempre on anava els seus nous companys acabaven veient les fotos i coneixen la seva història, li perdien el respecte i la torturaven. Va intentar suïcidar-se més d’un cop, fins que al final malauradament va ser definitiu.

Personalment creiem que ningú es mereix això, és realment una crueltat,  per aquest motiu us tornem a advertir que aneu molt en compte amb Internet i tot allò que hi feu, les noves tecnologies ens poden ser molt útils però no per a tot, algunes vegades ens poden desgraciar la vida, ja que podem “conèixer” gent que té allgún problema psicològic i l’únic que volen es veure’t patir.

ANEU AMB COMPTE, NO SABEU EL TIPUS DE PERSONA QUE HI HA A L'ALTRA BANDA DE LA PANTALLA!



A continuació us adjuntem un article d’EL PERIÓDICO on explica més detalladament el cas d’Amanda Todd, i també podeu trobar-hi un vídeo que la noia va fer abans de matar-se explicant la seva pròpia història.

POSEM FI AL BULLING I A LES AMENACES, FEU LES COSES AMB SENY!


dimecres, 24 d’octubre del 2012

Cyberbulling


Hola de nou!


Avui us demostrem més coses que es poden fer amb aquesta tecnologia; pots crear un power point amb continguts del teu propi interès i pujar-lo a Internet per que qualsevol persona connectada el pugui veure! Sembla increïble, no?

I com que seguim vetllant per la vostra seguretat a la xarxa i la vostra cyberfelicitat els hem preparat un power point d'allò més il·lustratiu i entretingut, esperem que el gaudiu. Sempre amb moderació!

Podeu fer comentaris o veure documents relacionats a www.slideshare.net
Molt bon dia!!



dimarts, 23 d’octubre del 2012

Eines 2.0

Les eines 2.0 són uns dels elements més útils per a l'educació en les TIC, hi ha un seguit de programes i pàgines web, que permeten la existència d'aquesta mena de recursos, com poden ser les eines JClic, molt útils en l'autoaprenentatge que pot ser independent de l'aula i del docent, aquestes eines són realment útils en repassos de conceptes i ajuden a reconèixer l'error a base de la pràctica, al ser quelcom interactiu és més atractiu visualment.
 
                                    
 

Hi ha més tipologies d'eines, algunes que et deixen l'objecte d'aprenentatge en forma de vídeo, de manera que és més aviat una activitat visual i s'assimila més al paper del docent ja que el nen només mira, escolta, examina, organitza la informació i la selecciona. Els dibuixos i les animacions són divertides i modificables, per tant això atreu la atenció i busca un oient interessat en la temàtica.

 

Tot aquest seguit d'eines ens faciliten l'ensenyament i l'aprenentatge, són reutilitzables, la qual cosa provoca un avantatge major i l'afany de saber com s'ha creat aquesta eina pot provocar un ensenyament no intencionat d'aquesta. Els aconsellem una docència interactiva i amb les noves TIC integrades.

 

The Machine is Us/ing Us



HOLA BLOGGERS!


Hem trobat un video molt interessant de Michael Wesch (professor d'Antropologia Cultural a Kansas State University), aquest ens ensenya la quantitat de coses que pot arribar a fer un ordinador.


Comença amb l'escriptura en paper, i fa una transició fins a l'hipertext, també mostra el pas de l'HTML al XML, i finalment arriba a la web 2.0, on els vincles no només uneixen textos o idees, sinó que uneixen persones.


Si nosaltres comparem el moment en que escrivim a mà o quan escrivim a través d'un ordinador ens n'adonem que és molt més fàcil amb la màquina. A mà en el moment que t'equivoques ho has d'esborrar tot amb la goma o bé hi has de posar Tipp-Ex, i acabes embrutant tota la pàgina i malmetent l'estètica, o bé has de començar de nou. En el cas d'un ordinador tot això és molt diferent, tu pots esborrar l'error sense cap problema, pots posar paraules amb negreta/cursiva/subratllada sense cap mena de complicació, simplement tocant una tecla. Fa 70 anys això era inimaginable!L'ordinador té el seu propi llenguatge (HTML/XML), indesxifrable per un humà sense coneixements sobre el tema.


Amb això podem observar la gran revolució de les màquines d'avui en dia, ara pots fer tot tipus de coses amb un simple clic. Nosaltres li donem una petita informació a l'ordinador i aquesta ens busca tot allò relacionat amb el nostre interès.


Aquí us deixem el vídeo de Michael Wesch titulat: The Machine is Us/ing Us, que significa "La màquina som nosaltres/ La màquina ens utilitza".


dilluns, 22 d’octubre del 2012

Cyberbulling


Al principi les tecnologies ens poden semblar divertides, innovadores, útils i gratificants, ens faciliten la vida molt i sovint ens salven d'alguns problemes, però les noves TIC tenen també el seu costat fosc, la seva part oculta i la virtut o desavantatge de l'anonimat, fet que pot portar a alguns problemes fins i tot de salut psíquica com es el cas del cyberbulling, podem retocar fotografies i enviar missatges amenaçats de tota mena fins arribar a arruïnar vides per tal de divertir-se, hi han hagut suïcidis i canvis d'adreces electrònics o números de telèfon per aquesta mena de motius, així doncs proposem una petita reflexió i una cura del que es fa per la xarxa o a través de les TIC.
Els deixem un vídeo del mal que pot arribar a fer el Cyberbulling.



divendres, 19 d’octubre del 2012

També tenim una pàgina de facebook!


Hem creat una pàgina al Facebook de Les noves tecnologies en l'educació, on qualsevol usuari ens pot seguir. Allà també hi penjarem totes les entrades que hi anem publicant.

Buscàvem una manera de fer que el nostre blog fos més conegut i hem escollit el Facebook, ja que en tenim més domini i coneixem més gent que té n'és usuari.



Seguiu-nos!

Debat sobre les tecnologies



Contres:
-Tant les generacions anteriors com la nostra ens hem criat sense les noves tecnologies.
-Al final els nens no sabran escriure a mà, ja que l'ordinador és una eina que t'ho dóna tot fet i els nens no tindran imaginació ni creativitat. També hem de tenir en compte que un ordinador sempre et corregeix les faltes d'ortografia automàticament i d'aquesta manera no s'aprèn tant.
-Amb els ordinadors els nens es poden posar en qualsevol pàgina web, tot i que alguns centres tenen algunes pàgines restringides, els nens saben buscar programes que les desbloquegen.
-L'ordinador és més car que un llibre i si s'espatlla o te'l roben tota la informació es perd.
-Pot perjudicar la vista.
-Les màquines creen addicció i això pot transcórrer en un fracàs escolar.




Pros:
-Estimulació de la interactivitat, possibilitat de la col·laboració de tots.
-Augmenta la dinàmica de la classe.
-Amenitza el procés educatiu.
-Hi ha una gran quantitat de recursos disponibles a la xarxa, com webs dinàmiques o programes per crear material educatiu.
-És un pas cap a l'evolució i cap al futur.
-Busca i aconsegueix una facilitat suprema a l'hora de realitzar una tasca.
-Ajuda a l'estalvi d'instruments tradicionals com les llibretes, carpetes... amb l'ús d'un recurs tecnològic el transport del material és molt més senzill.
-És possible trobar solucions i restriccions a pàgines web no desitjades i així s'incrementa la seguretat a la xarxa.
-Hi ha petites pissarres interactives individuals per tal de què els nens puguin escriure de forma tradicional, però sobre una pantalla.


Què penseu sobre els ordinadors a les aules?


La societat actual ens porta a noves competències i una renovació didàctica important.
Ha estat una bona iniciativa introduir els ordinadors a les aules?
En certa manera, és bo que els nens utilitzin aquestes tecnologies des de ben petits ja que l'educació està mirant cap a un futur que es veurà cada cop més regit per les competències innovadores.
Però, què passarà si les connexions dels ordinadors fallen?
El resultat serà que els alumnes perdin confiança en l'aprenentatge digital, és per això que encara s'han de millorar moltes coses.
I en quant a les qualificacions, milloren o empitjoren amb els ordinadors a les aules?
Per respondre aquestes preguntes us deixem les opinions de diferents docents que estan veient des de dins el problema pel que fa el fracàs escolar.

La Mònica Rubio Piñeras és professora d’ESO i d’aula d’acollida a un institut públic de Badalona. Ella creu que la introducció dels ordinadors és el començament d’un canvi de metodologia a l’aula. “I això ens apropa al món de l’alumnat. Els motius del fracàs escolar són molts, seria massa fàcil atribuir-ho només a les TIC”.

En Carles Buide Aso dóna classes d’ESO i Batxillerat a l’Institut Màrius Torres. Considera que el fracàs escolar és motiu “de l’estabilitat del sistema d’estudis on els professors mitiguem els defectes. Cada vegada que s’instauren canvis (i per de

La Núria Darder és cap d’estudis i mestra de Primària a l’Escola del Parc del Prat de Llobregat. Ella parla d’observar els canvis socials: “A causa dels baixos resultats en aquesta i altres proves en general, l’ensenyament se centra en les competències bàsiques. Però la societat canvia i cada vegada és més tecnificada. Ens hem d’adaptar. Una manera de fer-ho és introduint noves metodologies a l’aula i amb els ordinadors. Per què? Perquè els nens i nenes d’ara han crescut amb el ratolí a la mà. Qualsevol metodologia tradicional no els motiva”.

Així doncs, podem dir que els ordinadors a les aules no són un motiu de fracàs escolar si és utilitzat correctament, ja que es tracta només d'una eina de suport.