divendres, 21 de setembre de 2012

Pissarres digitals


L'educació ha tingut una forta evolució en els últims anys. Les noves tecnologies han anat treien protagonisme al mètode educatiu tradicional, un exemple clar el podríem trobar en les pissarres digitals. 

Una pissarra digital és considerada per molts com el futur en el desenvolupament dels mitjans de projecció. Gràcies a aquesta qualsevol usuari és capaç de crear tot tipus de contingut digital, però, amb totes les bondats d'un ordinador. La pissarra digital i la pissarra digital interactiva (PDI) són sistemes tecnològics que consisteixen en un ordinador multimèdia, generalment connectat a Internet, i un videoprojector que projecta sobre una pantalla o paret allò que veim en l'ordinador.
Considerem que aquestes pissarres poden facilitar la feina als docents i fer més amenes les classes amb els nens, ja que aquestes els permeten interactuar amb qualsevol contingut. Tot i això, les pissarres digitals també tenen inconvenients: de vegades no fan la feina esperada ja que distreuen als nens amb algunes de les seves funcions, i també, s'ha de tenir en compte que són màquines i per tant sempre poden fallar en el moment més inesperat. A més, pels mestres més grans és possible que els sigui més complicat adaptar-se a aquestes noves tecnologies i aprendre el funcionament de les pissarres digitals. 

Així doncs, pensem que aquestes pissarres poden ser molt productives si sabem com fer-ne ús, ja que són molt complexes.  Per aquest motiu, els adjuntem un vídeo d'un especialista on es mostren les seves habilitats.

Fins la pròxima!

2 comentaris:

  1. Em sembla molt interesant que informeu sobre les noves tecnologies en l'educació, ja que d'aquesta manera els futurs docents se'n poden fer una idea de com va la cosa i la seva funció, aquestes pissarres semblen força complexes i que et poden facilitar la feina.
    He vist el video i la cosa sembla complicada sense tenir-ne cap mena d'idea, vull ser mestra en un futur i me'n acabo de donar compte que m'hauré de posar les piles amb això de les noves tecnologies

    ResponElimina
  2. Doncs si Ariadna, les noves tecnologies tenen una gran complexitat i em sembla que totes ens haurem de començar a posar les piles per començar-les a entendre a la perfecció, esperem que realment siguin útils i ens aportin mes facilitat en l'aprenentatge.

    ResponElimina